top of page

Tolken Nederlandse Gebarentaal

Hoogte80 werkt voor het eerst samen met een aantal tolken Nederlandse Gebarentaal. Elke dag is er van 12:00 to 17:00 uur een paar tolken aanwezig op het festivalterrein, die voorstellingen tolken in gebarentaal. De tolken kan je vinden in de buurt van de informatiestand.

Iedere dag zijn er een aantal voorstellingen die getolkt worden, daarnaast is er ook “Pluk een tolk” waarbij je een tolk meeneemt naar de voorstelling van jouw keuze. Wil je zeker weten dat er een tolk is voor de voorstelling van jouw keuze? Zorg dan dat je rond 12:30 bij de informatiestand.

Rolstoel-toegankelijkheid

Ons terrein heeft veel hoogteverschil en bestaat uit veel gras en zandpaden, en is zo van nature niet rolstoel-toegankelijk. Wel doen wij ons uiterste best om het terrein, en de voorstellingen, zo toegankelijk mogelijk te maken. Zo zijn er geen drempels, zijn kabels weggewerkt en is er een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. Alle voorstellingen in onze tenten zijn in principe toegankelijk. De voorstellingen over het terrein ook, maar kennen voor sommige rolstoelgebruikers een minder makkelijke route.

Bereikbaarheid

Het festival is makkelijk bereikbaar per bus.

Buslijn 8 of 88 stopt voor de ingang (halte Wielewaalstraat), en Lijn 7 op slechts 100 meter van de ingang (halte Geitenkamp).

Voor rolstoelgebruikers is er een Kiss + Ride bij ingang 1 (linksboven, naast bushalte Wielewaalstraat).

Fiets / Auto

Rondom alle ingangen is voldoende ruimte om je fiets te parkeren. Je fiets meenemen op het terrein is niet toegestaan.

We raden het af om met de auto te komen. Kom je wel? Er is beperkte plek aan de Monnikensteeg. Houd rekening met de buurtbewoners.

toegankelijkheid

Hoogte80 Festival vindt plaats in stadspark Hoogte 80 aan de Zaslaan te Arnhem. Een park met een geweldig uitzicht maar ook met veel hoogteverschil op een hobbelig terrein. De meeste voorstellingen in de tenten kennen echter geen drempel. Uiteraard is er ook een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig op het terrein.

bottom of page