top of page

toegankelijkheid

Hoogte80 Festival vindt plaats in stadspark Hoogte 80 aan de Zaslaan te Arnhem. We doen ons best om Hoogte80 zo toegankelijk als mogelijk te maken. Op deze pagina vind je hier de actuele informatie over. Heb je vragen of tips over de toegankelijkheid? Laat het ons weten via info@h80festival.nl 

Rolstoel-toegankelijkheid

Ons terrein heeft veel hoogteverschil en bestaat uit veel gras en zandpaden, en is zo van nature niet rolstoel-toegankelijk. We leggen looppaden aan die rolstoel-toegankelijk zijn. Daarnaast zijn er op het terrein geen drempels, zijn kabels weggewerkt. 

De voorstellingen in de Bultbühne, Hemelse Hoogte, ut Stralend Schaap, ut Hijgend Hert en ut Kleine Geitje zijn rolstoel-toegankelijk.  De voorstelling op de rest van het terrein zijn niet voor elke rolstoel even toegankelijk. 

Tolken NGT & Schrijftolken

"Pluk je tolk" is dit jaar op het terrein aanwezig met tolken NGT en Schrijftolken. Bij de infostand kan je, je aanmelden om één van de tolken mee te nemen naar een voorstelling naar keuze. Wees op tijd om jouw voorstelling te reserveren met tolk. 

De tolken zijn aanwezig op: 

Do 9 mei: 12.00 -20.00 uur schrijftolk & tolk NGT

Vr 10 mei: 14.00 - 20.00 uur schrijftolk & tolk NGT

Za 11 mei: 12.00 - 20.00 uur schrijftolk & tolk NGT

Zo 12 mei: 12.00 - 18.00 uur schrijftolk & tolk NGT

Bij deze voorstellingen is zeker een tolk NGT aanwezig, schrijftolk is vooraf aan te vragen indien gewenst:

 

Donderdag 9 mei:

 • Magic Tom & Yuri: Magic Tom & Yuri ZIJN Cool | 16.30 en 17.45

 • Ruud Smulders: Rudiversum | 19.30

 

Vrijdag 10 mei:

 • Speels collectief: Running Up That Hill | 14.00 (+schrijftolk zeker aanwezig) en 15.30 (NGT aanwezig indien dove bezoekers aanwezig zijn)

 

Zaterdag 11 mei:

 • Magic Tom & Yuri: Magic Tom & Yuri ZIJN Cool | 18.00 en 19.30

 

Zondag 12 mei:

 • Collectief Karma: the QUARTERLIFE Crisis | 14.15 (tolk NGT of NmG aanwezig)

Blindentolk 

Bij de voorstelling 'Hebbes' van WirWar producties en Frisse Oren op zondag 12 mei om 13.30 & 14.30 uur is er een blindentolk aanwezig. De audiodescriptie wordt bij beide voorstellingen. Klik hier voor meer informatie over de voorstelling en klik hier om gelijk tickets te bestellen. Bij het bestellen van de tickets geef je aan of je gebruik wil maken van de blindentolk. 

Fiets / Auto/ Kiss+ Ride 

Rondom alle ingangen is voldoende ruimte om je fiets te parkeren. Je fiets meenemen op het terrein is niet toegestaan.

Kom je met de auto? Er zijn weinig parkeerplekken dicht bij het festivalterrein. We raden je aan om te parkeren op de parkeerplaats bij Valkenhuizen. 

Voor rolstoelgebruikers is er een Kiss+Ride op de Zaslaan naast de bushalte 

Wielewaalstraat.  Je kan dan via Ingang 1 het festivalterrein betreden. 

Bij de (AVAN )taxi kan je het adres Wielewaalstraat 1 opgegeven worden voor de navigatie. Vanuit dit adres ziet de taxichaffeur de Kiss + Ride. 

OV 

Het festival is makkelijk bereikbaar per bus.

Buslijn 8 stopt voor de ingang (halte Wielewaalstraat), en Lijn 7 op slechts 100 meter van de ingang (halte Geitenkamp).

Toilet 

Op Hoogte80 is een rolstoeltoegankelijktoilet aanwezig. De afmeting van dit toilet is 1.65 x 1.55 cm. 

Bij de toiletten is een tent om baby's te verzorgen. De tafel die daar staat is groot en stevig genoeg om ook oudere kinderen liggend op te kunnen verzorgen 

Bereikbaarheid plattegrond, groen met rood omleind
 • Waar is het Hoogte80 Festival?
  Hoogte80 Festival vindt plaats in Stadspark Hoogte 80, aan de Zaslaan, in het stadspark met het mooiste uitzicht van Arnhem. Routebeschrijving: https://goo.gl/maps/8iY2P8q6HfDgqHRbA
 • Wanneer is het Hoogte80 Festival?
  Hoogte80 Festival vindt plaats in het Hemelvaartweekend, van donderdag 9 mei t/m zondag 12 mei. Het terrein is op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 12:00 uur tot 23:30 uur. Op zondag is het terrein geopend van 12:00 uur tot 22:00 uur.
 • Is Hoogte80 gratis?
  De toegang tot het festivalterrein is gratis. Voor de (meeste) voorstellingen vragen wij een bijdrage. Met ons ‘betaal-wat-je-kan’ principe bepaal je zelf wat je betaalt. Afhankelijk van wat je kan missen, kies je uit 2 of 3 tarieven. Zo houden wij cultuur voor iedereen toegankelijk én zorgen wij dat Hoogte80 er de komende jaren weer komt. Voor het toilet betaal je €0,50 per keer of €2,- voor de hele dag.
 • Kan ik mij opgeven als vrijwilliger?
  Wat leuk dat je onderdeel wil worden van Hoogte80 Festival! Samen met een enthousiast team maken wij Arnhem een stukje leuker, mooier en gekker. We hebben nog verschillende vrijwilligersplekken open. Opgeven als vrijwilliger doe je hier: https://h80festival.nl/vrijwilligers
 • Hoe kom ik op het festival met het openbaar vervoer?
  Buslijnen 8 stoppen voor de ingang (halte Wielewaalstraat / Hoogte 80) Buslijn 7 stopt op slechts 100 meter loopafstand (halte Geitenkamp).
 • Kan ik met de (brom)fiets komen?
  Het festival is goed bereikbaar met de (brom)fiets en je kan parkeren bij verschillende ingangen van het terrein. Je (brom)fiets mag niet mee op het festivalterrein, een scootmobiel daarentegen wel!
 • Mag ik mijn hond meenemen naar Hoogte80?
  Dieren zijn niet toegestaan op het festivalterrein, met uitzondering van erkende hulpdieren (mits aangelijnd). Heb je poepzakjes mee?
 • Kan ik met contant geld betalen?
  Hoogte80 is een 'cashless' festival, dit betekent dat je bij de barren, toilet, voorstellingen en cateraars alleen met PIN en/of mobiel kan betalen. Bij de informatiebalie kun je met contant geld (of met pin) betaalkaarten kopen in de tarieven €10,- / €15,- / €20 / €35,- of €50,-. We rekenen hiervoor wel een borg van €2,50 per kaart. De borg krijg je uiteraard weer terug.
 • Hoe houden jullie het park schoon?
  Wij zijn te gast in het prachtige stadspark Hoogte 80. Daarom gaan wij er respectvol mee om, en dat verwachten wij ook van onze bezoekers. Tijdens het festival probeert ons terrein- en afvalteam deze prachtige locatie zo schoon mogelijk te houden, maar we kunnen het niet alleen. We vragen jou daarom je afval te scheiden door het in de juiste bakken te gooien. Ook werken we met plastic wisselbekers. Deze bekers willen wij graag recyclen. Daarom vragen we bij je eerste aankoop van een drankje een milieubijdrage van €0,50. Lever bij je volgende bestelling de beker in, dan hoef je de bijdrage niet opnieuw te betalen. Laat hem dus niet vallen! 😉 Na afloop van het festival gaan wij met een team van enthousiaste vrijwilligers door het park om op te ruimen, en het weer terug te geven aan de natuur.
 • Waar is alles te vinden op het festival?
  KLIK HIER om de festivalplattegrond te bekijken.
 • Help, ik ben iets verloren. Waar kan ik terecht?
  Wij verzamelen gevonden voorwerpen bij de informatiebalie. Je kunt ook een mailtje sturen naar info@h80festival.nl of ons bereiken via Instagram
 • Waar vind ik het programma en de tijden?
  Het festivalprogramma vind je hier op onze website. Tegen de tijd van het festival delen wij het tijdschema op onze verschillende social media kanalen en op onze website. Op het festival zelf zal het tijdschema te vinden zijn bij de informatiebalie en op verschillende banieren en flyers.
 • Kan ik alvast tickets reserveren voor een voorstelling?
  Dat kan! Alle voorstellingen op podium de Bultbühne kun je nú bestellen in de voorverkoop. Deze kun je hier bestellen. Tickets voor de trailer voorstelling El Mektoub (14+) van Theater Oostpool & Theater Sonnevanck reserveer je hier! Voor alle andere voorstellingen kun je bij aanvang van de voorstelling een kaartje kopen op het terrein.
 • Is Hoogte80 ook geschikt voor kinderen?
  Zeker! Het festival heeft veel voorstellingen voor kinderen/familie. Daarnaast is er van alles te beleven en is er lekker eten en drinken aanwezig. Bekijk het programma voor familie en kinderen hier.
bottom of page