top of page

Tolken Nederlandse Gebarentaal

Hoogte80 werkt voor het eerst samen met een aantal tolken Nederlandse Gebarentaal. Elke dag is er van 12:00 to 17:00 uur een paar tolken aanwezig op het festivalterrein, die voorstellingen tolken in gebarentaal. De tolken kan je vinden in de buurt van de informatiestand.

Iedere dag zijn er een aantal voorstellingen die getolkt worden, daarnaast is er ook “Pluk een tolk” waarbij je een tolk meeneemt naar de voorstelling van jouw keuze. Wil je zeker weten dat er een tolk is voor de voorstelling van jouw keuze? Zorg dan dat je rond 12:30 bij de informatiestand.

Rolstoel-toegankelijkheid

Ons terrein heeft veel hoogteverschil en bestaat uit veel gras en zandpaden, en is zo van nature niet rolstoel-toegankelijk. Wel doen wij ons uiterste best om het terrein, en de voorstellingen, zo toegankelijk mogelijk te maken. Zo zijn er geen drempels, zijn kabels weggewerkt en is er een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. Alle voorstellingen in onze tenten zijn in principe toegankelijk. De voorstellingen over het terrein ook, maar kennen voor sommige rolstoelgebruikers een minder makkelijke route.

Bereikbaarheid

Het festival is makkelijk bereikbaar per bus.

Buslijn 8 of 88 stopt voor de ingang (halte Wielewaalstraat), en Lijn 7 op slechts 100 meter van de ingang (halte Geitenkamp).

Voor rolstoelgebruikers is er een Kiss + Ride bij ingang 1 (linksboven, naast bushalte Wielewaalstraat).

Fiets / Auto

Rondom alle ingangen is voldoende ruimte om je fiets te parkeren. Je fiets meenemen op het terrein is niet toegestaan.

We raden het af om met de auto te komen. Kom je wel? Er is beperkte plek aan de Monnikensteeg. Houd rekening met de buurtbewoners.

 • Waar is het Hoogte80 Festival?
  Hoogte80 Festival vindt plaats in Stadspark Hoogte 80, aan de Zaslaan, in het stadspark met het mooiste uitzicht van Arnhem. Routebeschrijving: https://goo.gl/maps/8iY2P8q6HfDgqHRbA
 • Wanneer is het Hoogte80 Festival?
  Hoogte80 Festival vindt plaats in het Hemelvaartweekend, van donderdag 18 mei t/m zaterdag 21 mei. Het terrein is op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 12:00 uur tot 00:00 uur. Op zondag is het terrein geopend van 11:00 uur tot 22:00 uur.
 • Is Hoogte80 gratis?
  De toegang tot het festivalterrein is gratis. Voor de (meeste) voorstellingen vragen wij een bijdrage. Met ons ‘betaal-wat-je-kan’ principe bepaal je zelf wat je betaalt. Afhankelijk van wat je kan missen, kies je uit 2 of 3 tarieven. Zo houden wij cultuur voor iedereen toegankelijk én zorgen wij dat Hoogte80 er de komende jaren weer komt. Voor het toilet betaal je €0,50 per keer of €2,- voor de hele dag. Dit kan enkel met contant geld! Voorstellingen zijn gratis voor kinderen t/m 3 jaar.
 • Kan ik mij opgeven als vrijwilliger?
  Wat leuk dat je onderdeel wil worden van Hoogte80 Festival! Samen met een enthousiast team maken wij Arnhem een stukje leuker, mooier en gekker. We hebben nog verschillende vrijwilligersplekken open. Opgeven als vrijwilliger doe je hier: https://h80festival.nl/vrijwilligers
 • Hoe kom ik op het festival met het openbaar vervoer?
  Buslijnen 8 en 88 stoppen voor de ingang (halte Wielewaalstraat / Hoogte 80) Buslijn 7 stopt op slechts 100 meter loopafstand (halte Geitenkamp).
 • Kan ik met de (brom)fiets komen?
  Het festival is goed bereikbaar met de (brom)fiets en je kan parkeren bij verschillende ingangen van het terrein. Je (brom)fiets mag niet mee op het festivalterrein, een scootmobiel daarentegen wel!
 • Mag ik mijn hond meenemen naar Hoogte80?
  Dieren zijn niet toegestaan op het festivalterrein, met uitzondering van erkende hulpdieren (mits aangelijnd). Heb je poepzakjes mee?
 • Kan ik met contant geld betalen?
  Hoogte80 is een 'cashless' festival, dit betekent dat je bij de barren, voorstellingen en cateraars alleen met PIN en/of mobiel kan betalen. Voor het toilet betaal je wel met contant geld (€0,50 per keer of €2,- voor de hele dag). Bij de informatiebalie kun je met contant geld (of met pin) betaalkaarten kopen in de tarieven €10,- / €15,- / €20 / €35,- of €50,-. We rekenen hiervoor wel een borg van €2,50 per kaart. De borg krijg je uiteraard weer terug.
 • Hoe houden jullie het park schoon?
  Wij zijn te gast in het prachtige stadspark Hoogte 80. Daarom gaan wij er respectvol mee om, en dat verwachten wij ook van onze bezoekers. Tijdens het festival probeert ons terrein- en afvalteam deze prachtige locatie zo schoon mogelijk te houden, maar we kunnen het niet alleen. We vragen jou daarom je afval te scheiden door het in de juiste bakken te gooien. Ook werken we met plastic wisselbekers. Deze bekers willen wij graag recyclen. Daarom vragen we bij je eerste aankoop van een drankje een milieubijdrage van €0,50. Lever bij je volgende bestelling de beker in, dan hoef je de bijdrage niet opnieuw te betalen. Laat hem dus niet vallen! 😉 Na afloop van het festival gaan wij met een team van enthousiaste vrijwilligers door het park om op te ruimen, en het weer terug te geven aan de natuur.
 • Waar is alles te vinden op het festival?
  Hier vind je een plattegrond van het festival. Beter bekijken? KLIK HIER
 • Help, ik ben iets verloren. Waar kan ik terecht?
  Wij verzamelen gevonden voorwerpen bij de informatiebalie. Je kunt ook een mailtje sturen naar info@h80festival.nl of ons bereiken via Instagram
 • Waar vind ik het programma en de tijden?
  Het festivalprogramma vind je hier op onze website. Tegen de tijd van het festival delen wij het tijdschema op onze verschillende social media kanalen en op onze website. Op het festival zelf zal het tijdschema te vinden zijn bij de informatiebalie en op verschillende banieren en flyers.
 • Kan ik alvast tickets reserveren voor een voorstelling?
  Dat kan! Alle voorstellingen op podium de Bultbühne kun je nú bestellen in de voorverkoop. Deze kun je hier bestellen. Tickets voor de trailer voorstelling El Mektoub (14+) van Theater Oostpool & Theater Sonnevanck reserveer je hier! Voor alle andere voorstellingen kun je bij aanvang van de voorstelling een kaartje kopen op het terrein.
 • Voor welke voorstellingen kan ik vooraf al een ticket kopen?
  Podium: de Bultbühne André Manuel | De Zieke Geest ~ KLIK HIER Arnhem Lacht | Comedy Night ~ KLIK HIER Danscollectief MAN||CO | Op een onbewoond ~ KLIK HIER Fabian Franciscus | Lekker Gezellig! ~ KLIK HIER Soulcypher Hiphop battle | Same but different ~ KLIK HIER Magic Tom & Yuri | 𝕯𝖔𝖜𝖓 𝖙𝖍𝖊 𝕷𝖔𝖑 𝕳𝖔𝖑𝖊 ~ KLIK HIER Mensen Zeggen Dingen: Clubshow ~ KLIK HIER Mensen Zeggen Dingen: You're Doing Amazing, Sweetie ~ KLIK HIER Speels Collectief | Usually I'm on top ~ KLIK HIER Stormkamer | De grote doe eens normaal show ~ KLIK HIER Podium: De Theatertruck Toneelgroep Oostpool & Theater Sonnevanck: El Mektoub (14+) ~ KLIK HIER Pre-show Hoogte80 in Stadstheater Leo in het Stadstheater (17 mei) ~ KLIK HIER Bekijk het volledige programma HIER
 • Is Hoogte80 ook geschikt voor kinderen?
  Zeker! Het festival heeft veel voorstellingen voor kinderen/familie. Daarnaast is er van alles te beleven en is er lekker eten en drinken aanwezig. Bekijk het programma voor familie en kinderen hier.

toegankelijkheid

Hoogte80 Festival vindt plaats in stadspark Hoogte 80 aan de Zaslaan te Arnhem. Een park met een geweldig uitzicht maar ook met veel hoogteverschil op een hobbelig terrein. De meeste voorstellingen in de tenten kennen echter geen drempel. Uiteraard is er ook een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig op het terrein.

bottom of page